Vores ‘socialt accepterede’ arbejdsliv i den vestlige verden står i øjeblikket på omkring 50 år. Generelt har vi mulighed for at søge arbejde på lidt før en alder af 15 og er forventes at allernådigst Pension på omkring 65 år.
Så fortæl mig, hvor meget af din ’50 år tildeling’ har du brugt bygge din egen forretning så langt? Hvor mange år har du brugt bygning en andens? Og vigtigst af alt, hvad er faktisk villig til at gøre med den tid du har tilbage?
Din virksomhed rådgivere
Så hvem tror du tror kunne være den bedste person til at rådgive dig om, hvordan man bedst bruger, hvad der er tilbage af dit arbejdsliv? Bør du tale med din revisor, advokat, finansiel planlægger eller træner først?
Jeg vil foreslå, at der er to folk, du bør kontakte, før du taler til alle andre. Disse to mennesker er
i 15 år,
(ii) den 65-årige du
Den 15-årige du.
Kan du huske den knægt, du var, da du var 15 år? Hvilken slags attitude har du? Hvad slags tro har du om verden omkring dig? Hvad drømme, du holder for hvordan du skulle tilbringe din fremtidige karriere?
Hvad hvis du bedt om 15 år gammel du eller ej nu var en god tid til at sætte din virksomhed? Hvad ville de så sige? Ville de fortælle dig, at du er sindssyg og opfordrer dig til at holde slider væk på dit job, dag efter dag, uge efter uge, år efter år mens du top op din pensionsbidrag og betale ned deres realkreditlån?
Eller ville de fortælle dig at bare gå ud og begynde at have det sjovt at gøre noget din virkelig lidenskabelige om og gøre en stak af kontanter i processen?
Og hvad med den 65-årige du?
Kaste blikket over til den 65-årige du. Hvad perler af visdom har de dele om dit arbejdsliv. Ingen tvivl om de ville trække ud den gamle kastanje “Det er bedre at fortryde de ting du har gjort, end at fortryde de ting du ikke har gjort”, uanset om det er i sammenhæng eller ej!
Men hvad andre indsigt ville de gå på? Vil de opfordre dig til at tage et spring af tro lige nu og opbygge en forretning der kunne du være virkelig stolt af?
Ville de kalde dig til større niveauer af bidrag, så du rent faktisk kunne være en katalysator i udformningen af en bedre verden?
Få mest muligt ud af dine muligheder
Tag ikke fejl, 50 år uret tikker. Giver det mening for dig at føde din business idéer lige nu? Hvis ikke så når?
Tillad dig selv tid og plads til at flytte dit eksisterende arbejde kontekst. Inviter i vitalitet af Ungdom og erfaring af gamle til at guide dig. Du har fået en genial forretningsidé inde i dig. Du skal bare gå ud og dele den.